Junior Boys se po třech letech vrací do Prahy, doplní je Lealoo

Vydáno 11.09.2012 | autor: redakce

V úterý 11. září se do pražské Roxy vrátí po třech letech kanadští electro-popoví kouzelníci Junior Boys. Duo Jeremy Greenspan a Matt Didemus má aktuálně na svém kontě čtyři řadovky, přičemž na koncertě v Roxy by měl hrát prim především loňský opus It´s All True.

Junior Boys se po třech letech vrací do Prahy, doplní je Lealoo Junior Boys se po třech letech vrací do Prahy, doplní je Lealoo

junior_boysJunior Boys počítají svou existenci už od roku 1999, kdy se pod tímto názvem dali dohromady dva kamrádi z kanadského Hamiltonu Jeremy Greenspan a Johnny Dark. Hudební kritici i fanoušci je ale vzali poprvé na vědomí až o 4 roky později, kdy jim i přes odchod Johnyho Darka vyšlo debutové EP Birthday / Last Exit, na němž se mimo jiné objevil také remix renomovaného rakouského electro měňavce tvořícího pod jménem Fennesz.

Kladný ohlas přiměl Jeremyho Greenspana oslovit studiového inženýra Matta Didemuse, s nímž dal dohromady debutovou desku Last Exit (2004), kde Junior Boys poprvé definovali svůj typický zvuk kombinací elektronických off-beat vrstev a silných melodií, vytvářejíc tak svébytnou alternativu k středoproudému popu.

O dva roky později pak přišlo druhé studiové album So This Is Goodbye, jež vyšlo na labelu Domino Records a vysloužilo si nadšené reakce publika i odborné kritiky stejně jako vlnu remixů od takových jmen jako Hot Chip nebo Carl Craig.

Pozitivním ohlasům se těší i následující dvě alba Begone Dull Care (2009) a již zmiňovaný loňský počin It´s All True (2011). O nic menší ohlas mají ale také našlápnutá živá vystoupení těchhle kanadských sympaťáků.

Nebude to ale jediný návrat, na který se ten večer můžete těšit. Stejně jako Junior Boys se do Roxy tentokrát po dvou letech znovu podívá také pražská formace Lealoo kombinující elektroniku s trip hopem, která zde v říjnu 2010 pokřtila své druhé album Period.



zdroj: TZ, map

zavřít